Gamesolves
Wilt u reageren op dit bericht? Maak met een paar klikken een account aan of log in om door te gaan.

Beneath a Steel Sky

Ga naar beneden

Beneath a Steel Sky  Empty Beneath a Steel Sky

Bericht  henk di 20 aug 2019 - 14:25

Gameklassieker Beneath a Steel Sky uit 1994 krijgt opvolger
Revolution Software heeft Beyond a Steel Sky aangekondigd. De game wordt een opvolger van de point and click-puzzelgame Beneath a Steel Sky, die in 1994 verscheen.
De bedenkers van het origineel zijn betrokken bij de opvolger die dit jaar op pc, consoles en Apple Arcade verschijnt.

In Beyond a Steel Sky keert hoofdpersonage Robert Froster terug en bevindt hij zich wederom in een dystopische stad waarin een kunstmatige intelligentie de dienst uit maakt. De game gaat over thema's zoals sociale controle en privacy. De grafische stijl van de nieuwe game is flink veranderd ten opzichte van het tweedimensionale origineel. Beyond a Steel Sky krijgt driedimensionale omgevingen en spelers kunnen daarin ook rondlopen in plaats van alleen klikken op objecten.

In een interview met Variety vertellen ze dat ze de game bewust niet Beneath a Steel Sky 2 noemen, omdat het spel dan geassocieerd zou worden met de point and click-stijl van het eerste deel. Ook willen ze dat mensen die het origineel niet kennen de nieuwe game probleemloos kunnen spelen. De game sluit wat thema's en verhaal betreft wel aan op het eerste deel, maar kennis van die game is niet vereist.

Op welke consoles de game uitkomt, is nog niet duidelijk. Een verschijningsdatum is nog niet genoemd, wel is bekendgemaakt dat het spel dit jaar uitkomt.

De oorspronkelijke game Beneath a Steel Sky kwam in 1994 uit voor MS-DOS en de Commodore Amiga. Later volgden verschillende releases op andere platforms, waaronder Windows. In 2009 kwam er een geremasterde iOS-versie van het spel uit en is hier gratis te downloaden . https://www.gog.com/index.php/game/beneath_a_steel_sky. Het spel kreeg bij zijn release hoge beoordelingen en werd geprezen om de goede puzzels en het verhaal. Ook was het een commercieel succes.

_________________
Team Gamesolves

henk
Admin
Admin

Aantal berichten : 689
Woonplaats : Nederland
Registration date : 09-01-08

http://www.gamesolves-nl.tk/

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum